101 redenen om een kaartje te sturen

Als ik vertel dat ik een webwinkel heb waarin ik alleen maar kaartjes verkoop, krijg ik best vaak de vraag ‘kan dat dan? Niemand stuurt toch nog kaarten?’ Vol enthousiasme begin ik dan een verhaal, dat meestal begint met Postcrossing. Maar de laatste tijd heb ik me twee dingen gerealiseerd over Postcrossing. De eerste is dat volgens mij Postcrossing voor veel van jullie, inclusief voor mijzelf, helemaal niet meer de belangrijkste reden is om kaartjes te sturen. Veel mensen wisselen de kaarten uit via Facebook-groepen, of kennen elkaar inmiddels dankzij meetings en gaan elkaar meer schrijven. Het tweede dat ik me realiseerde is dat Postcrossing slechts een van de vele redenen is om een kaartje te sturen. En misschien niet eens zo’n enorm belangrijke – want waarom zou je wel een kaartje sturen naar iemand aan de andere kant van oceaan en niet aan je vriendin een paar straten verder, of je oma, tante, moeder? Kortom: het is eigenlijk tijd om mijn verhaal aan te passen. Want zoals ik al lang roep: volgens mij zijn er heel erg veel redenen om een kaartje te sturen.

Reden 1: zo maar

Ik vraag jullie ook wel eens naar redenen om een kaartje te sturen en dan krijg ik regelmatig de reactie ‘ik heb geen reden nodig, gewoon zo maar is eigenlijk het allerleukst.’ En daar ben ik het helemaal mee eens! Ik vind dat de beste reden – of dus eigenlijk geen reden – om iemand iets te sturen. Je ziet een kaartje en je denkt ‘dat is iets voor ….’ Of ‘hoe zou het met …. zijn, weet je wat: ik stuur een kaartje!’ Maar voor de mensen die mij twijfelend aankijken als ik mijn verhaal over Cardcetera begin, is dit wat te lastig. Want dan zeggen ze meestal ‘tsja – leuk, maar ik denk er zelf nooit aan.’ En juist voor die mensen wil ik 101 redenen geven om toch een kaartje te sturen – want ik geloof niet dat iemand die een kaartje in de bus vindt denkt ‘wat moet ik hier nou mee?’ Ik denk dat eigenlijk iedereen, op zijn of haar eigen manier, het leuk vindt dat er iemand is die dacht ‘dit kaartje is speciaal voor…’ Niet iedereen zal meteen een kaartje terugsturen en dat hoeft ook niet. Ja ik vind het heerlijk om kaartjes te ontvangen – maar ik vind het misschien nog wel fijner om kaartjes te sturen en van iemand te horen hoe blij hij of zij was met het kaartje.

Als ik kaarten in mijn handen heb, ben ik blij en denk ik ‘wie zal ik deze sturen?’

Iedere maandag een reden

En daarom ga ik weer verder met de serie 101 reden om een kaartje te sturen. Iedere maandag lees je op Facebook een nieuwe reden – af en toe zal ik ze ook op het blog delen. Reden 1 is dus zo maar. Vanaf 2 oktober ga ik verder met reden 2 en vanaf dan iedere week een nieuwe reden. Ik deel er ook een kaartje bij dat ik goed vind passen bij de reden. En ik sta uiteraard open voor jullie ervaringen en reacties! Wil jij nou ook mensen overtuigen dat het leuk is om kaartjes te sturen? Of heb jij een reden waarvan je denkt ‘deze is origineel!’? Stuur me dan een berichtje met jouw reden! Liefst met een link naar een kaartje uit de webwinkel dat jij goed vindt passen bij die reden. Wie weet zie je deze dan terug op Facebook! Heb je een leuke reactie van iemand op een kaartje? Deel dat voor in een reactie op dit blog. Vind ik leuk!

Search for

Eén gedachte over “101 redenen om een kaartje te sturen”

  1. Omdat je zelf nooit een kaartje krijgt! Mijn ervaring is dat als mensen zelf kaartjes krijgen, ze zelf ook vaker iets krijgen. Dus.. krijg je nooit een kaartje? Stuur er dan zelf een.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *