Inloopdagen: hoe verliepen ze?

In oktober organiseerde ik voor het eerst een inloopdag in mijn kantoor. Ik wilde dit eigenlijk al heel lang doen, maar er waren steeds redenen om het niet te doen. Praktisch (hoe houd ik de voorraad bij), maar ook welke dag kies je dan. Toen kwam het moment dat we vrij plotseling tegen ons droomhuis aanliepen en ook nog zo gelukkig waren om dit te kunnen kopen. Na de verhuizing ga ik weer vanuit huis werken, dus niet meer op een apart kantoor. En dat maakte het idee van een inloopdag nog sterker – want nu kan dat nog, met een eigen kantoor.

Tijdens de inloopdag waren er niet alleen kaartjes te koop!

Zelf een afspraak maken

En dus plande ik een vrijdag in en gaf ik ook aan ‘als je die vrijdag niet kunt, voel je vrij om een andere afspraak te maken.’ En daar werd door veel mensen gebruik van gemaakt – in oktober en november mocht ik veel dames verwelkomen in Rotterdam. Soms alleen, soms samen of zelfs met twee vriendinnen. Ook kwamen er twee mannen mee; die het dan ook gewoon al die tijd volhielden.

Alle kaartenbakken zijn nu ook weer geordend

Super leuk vond ik deze bezoeken! Vooral ook om gezichten bij namen te zien – met sommige dames wissel ik ook al behoorlijke tijden post uit en dat maakt het extra leuk om dan eindelijk eens in levende lijve kennis te maken. Veel mensen brachten ook nog eens cadeautjes mee, wat ik extra bijzonder vond. Ik hoorde vaak voorbij komen ‘o dit merk ken ik helemaal niet! Staat dat ook online?’ Meestal wel, maar soms moest ik ook de conclusie trekken dat een kaart of een set nog niet online stond – snel even aanpassen! Bij alle bezoeken werd er volop gekletst – vooral natuurlijk over kaartjes en hoe je post verstuurt en beleeft. Daar zaten best verschillen in – de een scant alles in en houdt verzamelingen bij, terwijl de ander de mooiste, meest recente kaarten ophangt en af en toe wisselt van wat er opgehangen is. Leuk om dat mee te krijgen. Ik bungel er zelf een beetje tussenin. Enerzijds heb ik wel verzamelingen online, anderzijds heb ik niet meer zo veel zin om ze bij te houden; ik scan al genoeg voor Cardcetera 🙂

Dé inloopdag

Ik had het naar mijn zin 🙂

De inloopdag was ook erg gezellig. Er kwamen uiteindelijk 7 dames heen, die ik samen met Edith (die ook de prachtige foto’s bij dit blog maakte – waarvoor nogmaals dank!) mocht ontvangen. Ik huurde er tijdelijk een grotere ruimte voor. Met 4 mensen in mijn kantoor moet je al goed opletten dat je niet steeds tegen elkaar op botst! Alles werd van het ene kantoor naar het andere verplaatst. Iedereen bekeek eigenlijk alle bakken en ging met een mooie voorraad weer naar huis.

Ik heb door deze bezoeken ook weer een beter beeld gekregen van welke kaarten in de smaak vallen en welke wat minder. Die informatie ga ik natuurlijk ook gebruiken om het assortiment verder aan te passen! Zo werd het nieuwe merk Isabella heel enthousiast ontvangen en waren er wat minder mensen echt enthousiast over de kaarten van Bildreich. Wat ik er mee ga doen, met deze informatie? Dat merk je vanzelf.

Na de verhuizing geen inloopdagen meer

Na de bezoeken las ik opmerkingen terug van mensen die een volgende keer ook willen komen. Super  dat jullie zo enthousiast zijn! Maar als ik weer vanuit huis werk, heb ik geen plannen meer om inloopdagen te organiseren. Ook niet voor kleine groepjes. Dus mocht je nog langs willen komen, stuur me dan even een berichtje en dan kijken we of dit in november of december nog lukt. Let wel: ik ben al aan het verhuizen, dus de mogelijkheden zijn (zeer) beperkt!

 

Bedankt aan alle dames die langs zijn gekomen – soms zelfs uit België! En ook dank aan Edith – voor alle foto’s, de hulp en vooral de gezelligheid.

Search for

3 gedachten over “Inloopdagen: hoe verliepen ze?”

  1. Leuk, Astrid. Geeft in het kort toch een goed beeld. Ik vond het heel leuk – ook om mensen te zien die ik alleen van naam kende !

  2. Het was gezellig bij je in Rotterdam. Leuk om je weer te zien en spreken en om te kijken hoe je dit allemaal organiseert.

  3. Ik vond het heel gezellig Astrid! En heel veel mensen die ik over de inloopdag heb geschreven reageren ook erg enthousiast. En sommige hadden ook wel willen komen. Succes met de verhuizing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *