Postcadeautje: notitieboekjes van Gaëlle

December – maand van extra post en aandacht voor elkaar. Mendy schrijft over een notitieblokje dat ze ontdekte tijdens een bezoek aan mijn kantoor in oktober. Leuk voor jezelf – als kleinigheidje – maar ook een super leuk postcadeautje!

Notitieblokjes van Editions des Correspondances

Vorig jaar ontdekte ik in de webshop prachtige notitieblokjes / schriftjes, met  illustraties van Editions des Correspondances. Ik schreef er al eens over in een blog over verjaardagspost. Ik kocht er een heleboel: een aantal voor mezelf en een aantal om cadeau te geven, onder andere dus om mee te sturen met verjaardagspost.

Nog steeds vind ik deze boekjes prachtig. Er is alleen voor mij één maar: ik durf er dus niks in te schrijven. Want stel nou dat ik op pagina 3 iets heel erg lelijks schrijf; dan is mijn mooie boekje voor altijd ‘verpest’. Heb je al door dat ik wat perfectionistisch ben 😉 ?

Een ander soort notitieblok

Nog niet zo lang geleden mocht ik het kantoor van Cardcetera bezoeken. Na het snuffelen tussen de kaarten wees Astrid mij op nieuwe notitieboekjes. “Verzamel ze allemaal!” roept mijn hart dan. Maar daarna bedenkt mijn verstand: “Hoeveel van die boekjes liggen er nog te wachten om in geschreven te worden?” En dat zijn er nog best wel wat..

De oplossing daarvoor vond ik toch tussen de notitieboekjes. Ik ben namelijk verliefd geworden op een ander soort notitieboekje!

Dit formaat boekje is kleiner dan de notitieboekjes die ik eerder liet zien. Het boekje opent met een klepje en sluit heel mooi met een klein magneetje aan de binnenzijde. De omslag heeft een soft touch-feeling en de illustratie is afgewerkt met glossy details. Prachtig om te zien!

Aan de binnenzijde van het boekje vind je een flinke stapel prachtige papiertjes. En voor mij ideaal: de papiertjes zijn gelijmd, dus ik kan ze eruit scheuren wanneer ik het briefje niet meer nodig heb.

Leuk postcadeautje!

Zoals je ziet, is dit boekje dus al flink in gebruik: een boodschappenbriefje, een inpaklijstje voor mijn vakantietas, een lief briefje voor mijn lief en nu in gebruik als tijdelijk adressenboekje. Ik ga er namelijk een paar dagen tussenuit en wil vanaf mijn vakantieadres wat kaartjes sturen. Mijn adressenboek is veel te groot om mee te nemen, dus schrijf ik de adressen in dit notitieboekje en neem ik dat mee. Ideaal!

Word jij ook enthousiast van zo’n mooi boekje?
Met de feestdagen op komst is dit ook een heel mooi cadeautje, voor jezelf of om een ander een plezier mee te doen. En ook dit boekje past heel goed door de brievenbus. Een prachtig postcadeautje voor jouw postvriendin!

Groetjes,
Mendy

Search for

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *