Sue Harrison: Reynard literatuurkaarten

Deze pagina is ook beschikbaar in het Engels

Een tijdje geleden stelde ik jullie een vraag op Facebook: zou ik de prachtige, extra grote Reynard kaarten opnieuw inkopen of niet? Deze prachtig geĆÆllustreerde kaarten laten prachtige literaire werken zien, maar ook historische gebeurtenissen. Het antwoord was niet helemaal duidelijk. Een aantal van jullie zei volmondig ja. Andere vonden het helemaal niets. En weer anderen vonden de kaarten niets voor zichzelf, maar wisten wel iemand die ze spaart. En dus mocht ik zelf beslissen. En werd het een ja. Want de kaarten passen wel echt bij een uniek assortiment – buiten Engeland zijn ze niet zo makkelijk te krijgen. En laat ik het maar eerlijk bekennen: ik vind ze zelf ook echt prachtig. De eerste keer dat ik er een kreeg, destijds via Postcrossing, heb ik meteen gevraagd waar ik deze kaarten kon krijgen. Via het forum kreeg ik er een heel aantal van een Britse postcrosser, Andy. Maar ja – het bleef lastig. Daarom voegde ik de kaarten maar toe aan het assortiment. Logisch toch? šŸ™‚ En daarom besloot ik nu om ze opnieuw in te kopen – want ik blijf het geweldig vinden om mensen blij te maken met kaarten van een bepaald merk.

Reynard Literary Postcard Alice in Wonderland
If you love Alice, this is your card!

Sue Harrison over Reynard kaarten

Alle Reynard kaarten worden ontworpen en getekend door Sue Harrison. Ik vroeg Sue naar haar motivatie en inspiratie om deze prachtige kaarten te maken. Dit is haar – door mij vertaalde – antwoord.
Ik ben begonnen met het maken van de Reynard kaarten toen ik tegenover het huis in Bath woonde waar Jane Austen verbleven heeft. Mensen probeerden vaak van buiten uit het huis te herkennen waar ze gewoond had. En ik dacht dat het handig zou zijn om iets te maken dat de verschillende huizen liet zien waar Jane in Bath verbleven had. Uiteindelijk werd dit de allereerst Reynard kaart: Jane Austen in Bath. Haar zes boeken waren de volgende zes kaarten. Na een bezoek met mijn kinderen aan de strijdgebieden bij Somme in Frankrijk met mijn kidneren, begon ik samen met mijn man aan een serie kaarten over de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Daarna volgen nog veel literaire kaarten – met werken van bijvoorbeeld Dickens en Shakespeare.
Reynard Literary Postcard Pride and Prejudice by Jane Austen
My favorite: Jane Austen!
Ik wil dat mensen iets van de kaarten kunnen leren, een kennismaking met het onderwerp of het boek. Tijdens het onderzoeken van de historische gebeurtenissen zijn we op bijna iedere plek geweest die op de kaarten staat. Ik weet inmiddels dat veel van de kaarten worden gekocht door verzamelaars – ze sturen de kaarten niet op, maar bewaren ze zelf. Dat vind ik wel heel bijzonder.

 

 

Nu ben ik natuurlijk benieuwd: wat vind jij van de kaarten? Prachtig, of niet jouw smaak? Als je ze verzamelt ben ik natuurlijk heel benieuwd welke je allemaal al hebt. Mis je er een – ze zijn bijna allemaal weer te krijgen in de webwinkel!

Search for

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *